Eindelijk een kookboek dat laat zien wat je wél mag eten tijdens de zwangerschap!
Amper 3 maanden zwanger en de supermarkt leek wel een mijnenveld. Gerookte zalm ... BAM ... filet Americain ...BAM... die heerlijke Roquefort ... BAM ... carpaccio ...BAM... Zo blij als ik was met het kindje in mijn buik, zo onzeker stond ik daar met mijn mandje in de hand. Oké, dat ik de komende maanden zonder mijn glaasje Chardonnay moest doorkomen, dat wist ik. Maar mocht ik dan ook helemaal niks meer eten wat ik lekker vond?
Jawel..
Met Een broodje in de oven laat Tamara Weide zien wat je tijdens je zwangerschap allemaal voor heerlijke gerechten kunt maken, met ingrediënten die je allemaal mag hebben. Het boek begint met een handig overzicht van de belangrijkste voedingsstoffen voor de zwangere vrouw en haar ongeboren kind. Zo zie je niet alleen wat deze stoffen doen in het lichaam, maar ook in welke producten en in welke recepten uit het boek ze zitten.
Ook Tamara deed haar best om stoer, gezellig, stijlvol en vooral ongecompliceerd zwanger te zijn. Ondanks alle hormonen die door je lijf gieren en de verschillende mood-swings die daarbij horen. Het is af en toe best moeilijk om je met dikke buik en opgezwollen voeten sexy te voelen. En bovendien, soms héb je gewoon zin om ongegeneerd te zondigen, in plaats van keurig in een gezonde salade te prikken.
De hoofdstukken van het boek zijn daarom met een goede dosis humor ingedeeld naar het humeur van de zwangere vrouw, zodat zowel haar omgeving als mom-to-be zich er zeker in zal herkennen. Dit alles prachtig vormgegeven in retrosferen, met een knipoog naar die huiselijke jaren 50.
Accepteer cookies