Tongfilets met garnalen

Dit recept komt uit de categorie "Koolhydraat Arm" en komt uit de categoriesoort: hoofdgerecht.

 


Recept informatie

Receptnaam Naam: Tongfilets met garnalen
Receptgroep Dieet: Koolhydraat Arm
Receptsoort Soort: Hoofdgerecht
Receptpersonen Personen: 4
Receptbereiding Bereidingstijd: 20-30 min.

Ook geschikt voor Atkinsdieet: Fase 1

 

Ingrediënten

2 Sjalotjes
150 gr. Champignons
750 gr. Mosselen
1 dl. Droge witte wijn
1 eetl. Boter
1 Pot visfond (380 ml.)
800 gr. Tongfilets

1 Bekertje créme fraîche
1 Eierdooier
75 gr. Garnalen

 

Bereiding

Sjalotjes pellen en fijnsnipperen en champignons schoonvegen met wat keukenpapier.

 

Snijd de champignons in plakjes en boen de mosselen schoon onder stromend water; kapotte exemplaren en mosselen die na tik op het aanrecht niet dichtgaan, weggooien.

 

In een grote pan de mosselen met cider aan de kook brengen. De mosselen op hoog vuur met deksel op de pan in circa 5 minuten gaar koken. Dichte mosselen weggooien.

 

Mosselkookvocht zeven. Mosselen, op 4 stuks na uit de schelpen nemen en in een steelpan boter smelten. Sjalotjes ongeveer 1 minuut fruiten en de champignons circa 2 minuten zachtjes meebakken. Op smaak brengen met zout en peper.

 

In steelpan mosselkookvocht en 125 ml visfond inkoken tot er ongeveer 1 dl ontstaat. Tongfilets oprollen en vaststeken met cocktailprikkers. In de pan rest van visfond aan de kook aanbrengen.

 

Tongrolletjes in fond in voor ongveer 4 minuten gaar pocheren. Intussen créme fraîche met ingekookt vocht net aan de kook brengen. Eierdooier loskloppen en beetje bij beetje 4 eetlepels hete créme fraîche erdoor kloppen.

 

Tongfilet met schuimspaan uit pan scheppen, even laten uitlekken en over vier (borden verdelen. Bestrooi het geheel met zout en peper.

 

Cocktailprikkers van de vis verwijderen. Eierdooiermengsel langzaam bij créme fraîche schenken en goed erdoor kloppen. Saus al roerend tot net onder de kook verwarmen.

 

Mosselen, garnalen en champignons erdoor scheppen. De saus over de tongfilets schenken en garneren met mosselen in schelp.

 

Bevat per eenpersoonsportie: 3 gram koolhydraten.

 

Meer informatie over koolhydraatarme diëten: Koolhydraatarme Diëten 


Meer recepten uit de categorie: Koolhydraat Arm
Receptnaam Soort Dieet
Bruine bonen schotelHoofdgerechtKoolhydraat Arm
Pittige kipHoofdgerechtKoolhydraat Arm
Griekse rundvleesschotelHoofdgerechtKoolhydraat Arm
Tagliatelle met zalmHoofdgerechtKoolhydraat Arm
Gemarineerde champignonsHoofdgerechtKoolhydraat Arm
Kipfilet gevult met kruidenboterHoofdgerechtKoolhydraat Arm
Pannenkoeken van maïsmeelHoofdgerechtKoolhydraat Arm
Thaise biefstuk saladeHoofdgerechtKoolhydraat Arm
Rode bietjes met risottoHoofdgerechtKoolhydraat Arm
Tongfilets met garnalenHoofdgerechtKoolhydraat Arm
Meer recepten vindt u op: Receptentabel.nl.

Cookie instellingen

 

Calorielijst.nl maakt gebruik van cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat graag middels deze melding.

 

Op Calorielijst gebruiken we:

 

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Calorielijst

x