ErwtensoepDit recept komt uit de categorie "Glutenvrij" en komt uit de categoriesoort: soepen.
Recept informatieNaam: ErwtensoepDieet: Glutenvrij Soort: Soepen Personen: 4 Bereidingstijd: 20-30 min. Ingrediënten400 gr. Spliterwten2,5 L. Water 150 gr. Verse spek (in blokjes) 0,5 Knolselderij 2 Preien 1 Ui 0,5 Winterpeen 150 gr. Gelderse rookworst (glutenvrij) 40 gr. Kruidenboullion (gluttenvrij) Peper BereidingDoe de spliterwten in koud water en breng ze aan de kook. Schep met regelmaat het schuim van de spliterwten af. Voeg de spekblokjes toe en laat de soep nu 1,5 uur zachtjes koken. Roer tussentijds regelmatig door de soep.Maak de knolselderij schoon en snijdt deze in kleine dobbelsteentjes. Halveer de prei in de lengte en snijd hem in dunne halve ringen (was de prei voor gebruik). Maak de ui schoon en snijd ook deze in fijne stukjes. De winterpeen wassen en in blokjes snijden. Schep de selderij, winterpeen, ui en prei door de soep wanneer de spliterwten gaar zijn. Laat het geheel nu nog 30 minuten zacht meekoken. Snijd de rookworst in mooie dunne plakjes en voeg ze toe aan de soep. Als laatst naar smaak wat peper en eventueel de bouillonpoeder toevoegen. Meer informatie over Het Gluttenvrij dieet: Het Gluttenvrij dieet
Meer recepten uit de categorie: Glutenvrij
|
Calorielijst.nl maakt gebruik van cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat graag middels deze melding.
Op Calorielijst gebruiken we:
Ja, ik accepteer cookies:
Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Calorielijst